Jacnia

W niedzielę, 18 lutego zakończyliśmy sezon.

sylwester mainMENU SYLWESTROWE

POWITALNY APERITIF - do wyboru wersja alkoholowa i bezalkoholowa (19.00)
Lampka szampana na toast noworoczny

DANIA GORĄCE:
1. Złocisty rosół z kluseczkami półfrancuskimi i świeżą natką pietruszki (19.15).
2. Pieczona karkówka w sosie żurawinowo–śliwkowym z puszystymi kopytkami i bukietem surówek (19.30).
3. Tradycyjny forszmak wieprzowy (21.30).
4. Wiejskie klimaty: złociste pierogi Świętego Jacka, półmis polskich specjałów z mięs najznakomitszego gatunku: pieczony karczek, tradycyjny schabowy, chrupiący boczek, ćwiartki z kurczaka, pieczona kiełbasa, ziemniaki opiekane pachnące majerankiem; wszystko podawane z dipem czosnkowym, pomidorowym i musztardą (22.30).
5. Barszcz czerwony z krokietem mięsnym (01.00).

PŁYTA ZIMNA
Paleta wyśmienitych wędlin i mięs pieczonych
Tymbaliki drobiowe na morzu cytrynowym
Delikatne roladki z szynki faszerowane serem pod plastrem ananasa
Śledź po wiejsku
Rolada szpinakowa z łososiem

SAŁATKI
Sałatka po królewsku
Sałatka jarzynowa
Sałatka grecka

NAPOJE ZIMNE:
(1,5 l. na osobę)
woda gazowana i niegazowana
7up, mirinda, pepsi-cola
soki owocowe

BUFET SAMOOBSŁUGOWY
Kawa rozpuszczalna i herbata
Domowy sernik z brzoskwinią

WAŻNE INFORMACJE DODATKOWE
do restauracji nie wolno wnosić własnego alkoholu ani produktów spożywczych;
wraz z rezerwacją można zamówić alkohol do stolika w specjalnej cenie: wódka 35zł/0,5l wino białe, czerwone lub musujące schłodzone 30zł/0,75l
dodatkowo polecamy zakup przy barze wyśmienitej kawy z ekspresu, różnorakich słodkości, napojów i alkoholu wg wyboru

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Wszystkie zasady ich używania wraz z informacjami o sposobie wyrażania i cofania zgody na używanie cookies, opisaliśmy w Polityce PrywatnościZamknij