MENU SYLWESTROWE
POWITALNY APERITIF - do wyboru wersja alkoholowa i bezalkoholowa (19.00)
Lampka szampana na toast noworoczny
DANIA GORĄCE:
1. Aksamitny krem brokułowy na białym winie (19.15).
2. Pieczony udziec z indyka w sosie żurawinowo–śliwkowym z puszystymi kluskami śląskimi i bukietem surówek (19.30).
3. Zupa gulaszowa(21.30).
4. Wiejskie klimaty: złociste pierogi Świętego Jacka, roztoczańskie gołąbki, półmis polskich specjałów z mięs najznakomitszego gatunku: pieczony karczek, tradycyjny schabowy, ćwiartki z kurczaka, pieczona kiełbasa, ziemniaki opiekane pachnące majerankiem i czosnkiem; wszystko podawane z dipem czosnkowym, pomidorowym i musztardą (22.30).
5. Barszcz czerwony z pasztecikiem (01.00).
PŁYTA ZIMNA
1. Paleta wyśmienitych wędlin i mięs pieczonych z musem chrzanowym
2. Tymbaliki drobiowe
3. Domowy pasztet z żurawiną
4. Ryba po grecku
5. Naleśnikowe roladki z wędzonym łososiem
SAŁATKI
1. Sałatka po królewsku
2. Sałatka warzywna z dressingiem jogurtowo-czosnkowym i prażonym słonecznikiem
3. Sałatka śledziowa z pieczonym burakiem
NAPOJE ZIMNE:
(1,5 l. na osobę)
woda gazowana i niegazowana
7up, mirinda, pepsi-cola
soki owocowe
BUFET SAMOOBSŁUGOWY
Kawa rozpuszczalna i herbata
Pyszny duet serowo - makowy
WAŻNE INFORMACJE DODATKOWE
- Do restauracji nie wolno wnosić własnego alkoholu ani produktów spożywczych;
- Polecamy zakup przy barze wyśmienitej kawy z ekspresu, różnorakich słodkości, napojów i alkoholu wg wyboru